Traduceri tehnice și în domeniul UE


Sunt traducător independent, profesionist din 1997. Am acumulat o experiență bogată ce acoperă domenii diverse, de la IT, auto sau inginerie până la științe sociale, mediu sau economie. Acum câțiva ani am lucrat, în baza unui contract de 13 luni, și ca traducător intern la Comisia Europeană în Luxemburg. Acest lucru mi-a permis să-mi aprofundez cunoștințele despre Uniunea Europeană și să-mi îmbogățesc experiența cu traduceri în acest domeniu.

Detalii suplimentare pot fi găsite în CV.

Mai jos este o listă exemplificativă cu proiecte de traducere pe care le-am realizat în mai multe domenii:

Auto
Traducerea unor manuale de utilizare auto, manuale de service și altor documentații auto (din engleză în română).
Peste 1.500.000 de cuvinte

Uniunea Europeană
Traducerea unor documente solicitate de mai multe departamente ale Comisiei Europene (din engleză și franceză în română) în calitate de traducător intern la DG Traduceri.
Traducerea unei serii de Consultări cetățenești europene (din engleză în română), a unor sinteze SCADPLus de legislație UE (din franceză în română) ori a unor (proiecte de) legi, reglementări și divese hotărâri guvernamentale românești de natură tehnică în vederea alinierii acestora la normele Uniunii Europene și publicate apoi pe site-ul TRIS al Comisiei Europene (din română în franceză), în calitate de traducător independent.
Peste 800.000 de cuvinte

IT
Coordonarea unui proiect major de traducere privind studii de fezabilitate destinate aplicării unui software Oracle (din engleză în romană).
Traducerea și localizarea unor aplicații Web și software (din engleză în română).
Peste 600.000 de cuvinte

Inginerie
Traducerea unor documentații tehnice pentru echipamente industriale (din engleză în română), a unui software de gestiune a producției pentru un sistem de informații privind extrudarea aluminiului (din engleză în română), sau a unor procese-verbale și a altor documentații specializate pentru una dintre cele mai mari companii din lume în domeniul producției de oțel și al exploatărilor miniere (din franceză în română).
Peste 600.000 de cuvinte
English
Français